Ingrediënten
1 kip
100 gram spek
80 gram boter
16 kleine sjalotjes
1/2 dl cognac
4 dl. rode wijn
4 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
peper en zout
6 eetlepels zilveruitjes
400 gram champignons
1 theelepel tijm
1 bakje zure room
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Maak de kip schoon en snij in 4 stukken. Bak het spek en haal uit de pan. Bak de kip bruin in het spekvet met wat extra boter, snij de sjalotjes in stukken en doe erbij. Cognac, laurierbladen en knoflook erbij. Voeg naar smaak zout en peper toe en doe de wijn en zilveruitjes erbij.
Laat dit 35 minuten stoven (met deksel op de pan). Bak de gesneden champignons met wat tijm. Doe de gebakken champignons bij de kip. Haal de kip uit de pan en hou hem warm. Roer de zure room door de saus. Doe de spek erbij. Leg de kip op 4 borden en schenk de saus erover.
Lekker met rijst of stokbrood.
Recente reacties