Ingrediënten

  1 kip
  100 gram spek
  80 gram boter
  16 kleine sjalotjes
  1/2 dl cognac
  4 dl. rode wijn
  4 teentjes knoflook
  2 laurierblaadjes
  peper en zout
  6 eetlepels zilveruitjes
  400 gram champignons
  1 theelepel tijm
  1 bakje zure room

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Maak de kip schoon en snij in 4 stukken. Bak het spek en haal uit de pan. Bak de kip bruin in het spekvet met wat extra boter, snij de sjalotjes in stukken en doe erbij. Cognac, laurierbladen en knoflook erbij. Voeg naar smaak zout en peper toe en doe de wijn en zilveruitjes erbij.
Laat dit 35 minuten stoven (met deksel op de pan). Bak de gesneden champignons met wat tijm. Doe de gebakken champignons bij de kip. Haal de kip uit de pan en hou hem warm. Roer de zure room door de saus. Doe de spek erbij. Leg de kip op 4 borden en schenk de saus erover.

Lekker met rijst of stokbrood.