Ingrediënten

  1 kg verse spinazie
  2 eetlepels boter
  scheutje olijfolie
  4 kalfsoesters
  1 teen knoflook, geplet
  mespunt komijnpoeder
  3 eetlepels cream sherry
  nog eens 2 eetlepels boter
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Was de spinazie (van wilde spinazie de grove stelen verwijderen). Doe hem nat in de pan en zet er groot vuur onder aan. Schep na 2 a 3 minuten even om. Doe de spinazie in een vergiet zodra het grote volume eruit is. Laat uitlekken en druk er met een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit.
Bestrooi de kalfsoesters met zout en peper. Verhit twee koekenpannen, eentje met wat boter en eentje met een scheut olijfolie. Bak het vlees in de boter op niet te hoog vuur. Reken op totaal 5 minuten. Bak in de andere pan op hoog vuur eerst even de knoflook en dan ook de spinazie, 5 minuten is genoeg. Breng op smaak met zout en peper.
Haal het vlees uit de pan en bestrooi met een vleugje komijn. Blus de pan met de sherry. Laat goed bruisen en roer er nog wat boter door. Serveer deze saus bij het vlees.