Ingrediënten

  250 ml room
  zout en peper
  1 borrelglas calvados
  2 grote goudrenetten
  1 theelepel gemalen kruidnagel
  1 theelepel cayennepeper
  roomboter om in te bakken
  4 mooi kalfsoesters (ca 150 gram per stuk)
  100 gram katenspek

Bereidingswijze

Voor 4 personen:
Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snij in dikke ringen. Bestrooi met de kruidnagel en cayennepeper en bak de appels op hoog vuur in roomboter. Bestrooi de kalfsoesters met zout en peper en omwikkel ze met katenspek. Bak ze – afhankelijk van het gewicht – circa 4 minuten per kant. Haal ze uit de pan en hou warm.
Giet de room in de pan en breng tegen het kookpunt aan. Voeg onder voortdurend roeren de calvados toe. Verdeel de plakken appel over vier borden, leg op elk bord een kalfsoester, giet er wat calvadosroom over en serveer.

Lekker met een puree van knolselderij en/of witlof uit de oven.