Ingrediënten
2 eetlepels Dyonmosterd
125 ml creme fraiche
250 gram gemengde paddestoelen
2 knoflooktenen
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
4 kalfslapjes (ca 125 gram per stuk)
zout en peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie
50 gram groene olijven zonder pit
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Roer de mosterd en de creme fraiche door elkaar. Borstel de paddestoelen schoon en snij ze in plakjes.
Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan. Bak de kalfslapjes kort aan beide kanten aan. Zet het vuur zachter. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de kalfslapjes nog eens ongeveer 3 minuten per kant. Ze moeten net gaar zijn (baktijd hangt af van de dikte van het vlees).
Haal het vlees uit de pan en houd het warm door het af te dekken met aluminiumfolie. Bak in het overgebleven braadvet de paddestoelen, pers de knoflook erboven uit.
Giet het mosterdroommengsel bij de paddestoelen in de pan. Leg de kalflapjes erboven op. Voeg de olijven toe. Warm alles even goed door. Verdeel vlees, paddestoelen en saus over de borden. Strooi er peterselie over.
Recente reacties