Ingrediënten

  600 gram kalfshaas
  50 gram geklaarde boter
  1 scheut medium sherry of cognac
  2 dl kalfsfond
  1/8 liter slagroom
  2 zakjes a 45 gram geschaafde amandelen
  1 takje dragon, gehakt
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 6 personen.
Zout het vlees flink en laat een kwartier staan. Droog het af en braad het in hete geklaarde boter aan alle kanten aan. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Blus de aanbraadpan met de drank, laat bruisen en voeg de fond toe. Kook in tot de helft. Doe er de room bij en kook tot sausdikte. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar.
Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
Zet de kalfshaas uit de koelkast 15 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Haal hem eruit, pak in aluminiumfolie en laat 10 a 20 minuten staan. Verwarm de saus met de dragon. Snij het vlees aan plakken, schik dakpansgewijs op een schaal. Giet de saus erover en verdeel de amandelen over de saus.