Ingrediënten

  75 gram pistachenootjes
  3 sneetjes oud witbrood
  100 gram gedroogde tomaten
  2 eetlepels olijfolie
  een stuk kalfsfricandeau van 500 gram
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Pel de pistachenootjes. Snij de korst van het brood en maal de nootjes, het brood en de zongedroogde tomaten fijn in een keukenmachine. Voeg daar 1 eetlepel olijfolie aan toe.
Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf het in met zout en peper en snij het vlees aan de bovenzijde twee keer diep in. Vul de inkepingen met het pistachemengsel en bewaar de rest dat overblijft van het mengsel.
Bestrijk het vlees met de rest van de olijfolie en smeer de rest van het pistachemengsel erop. Leg het vlees in een braadslede en schuif het in het midden van een koude oven. Schakel de oven in op 175 graden en laat het vlees circa 35 minuten braden.
Laat het vlees na het braden nog even 5 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie (losjes verpakken) en snij het vlees aan tafel in dikke plakken.

Lekker met gebakken aardappels en verse groente.