Ingrediënten
1 dl donkere Japanse sojasaus
3 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels mirin (of medium sherry met een theelepel suiker)
2 1/2 dl. heet water
3 teentjes knoflook
2 grote verse gemberwortel
paar druppels Thaise vissaus
600 gram riblappen
8 sjalotjes, gepeld
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Snij de gemberwortels in dikke plakjes. Hak de knoflookteentjes fijn. Doe de gember, knoflook, water, mirin, rijstazijn, sojasaus en vissaus in een braadpan en breng het geheel aan de kook.
Voeg de lappen vlees en de hele sjalotten toe en laat het op een heel laag vuur in ongeveer 2,5 tot 3 uur tegen de kook aan gaarstoven. Keer de riblappen zo nu en dan om.
Lekker met witte rijst en sperziebonen.
Het vlees kan ook worden vervangen door hamlappen of schouderkarbonades, de stooftijd is dan een uur korter.
Recente reacties