Ingrediënten

  1 ei
  4 eetlepels bloem
  4 plakjes achterham
  1 eetlepel Zaanse mosterd
  2 plakken Zaanlanderkaas van 1 cm dik (ca 400 gram)
  8 eetlepels paneermeel
  3 eetlepels olie

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Korst van kaas snijden. Kaas in vier gelijke stukken van ca 5 x 10 cm snijden. Stukken kaas bestrijken met mosterd. Rond elke plak kaas een plakje ham wikkelen.
Ei in diep bord loskloppen. Bloem en paneermeel op 2 platte borden scheppen. Ham-kaasplakken een voor een eerst door de bloem wentelen, dan door het ei halen en tot slot door paneermeel wentelen.
In ruime koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten en ham-kaasschnitzels op matig vuur in ca. 3 minuten goudbruin bakken; halverwege keren.
Schnitzels afgedekt nog 1 minuut zachtjes bakken tot kaas goed gesmolten is.

Lekker met gemengde sla, appelcompote en rijstkoekjes.