Ingrediënten

  1 theelepel suiker
  2 eetlepels azijn
  1 vleesbouillontablet
  2 volle eetlepels bloem
  zout en peper
  50 gram boter
  600 gram grof hacheevlees
  4 kruidnagels
  5 uien
  2 laurierblaadjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Ui pellen en grof snipperen. In braadpan boter verhitten. Vlees al omscheppend bakken. Ui na ca. 2 minuten meebakken. Vlees bestrooien met zout, peper en bloem en omscheppen.
Bouillontablet en 1/2 liter water toevoegen, zodat vlees net onderstaat. Azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toevoegen. Aan de kook brengen en vlees met deksel op de pan op zacht vuur (op vlamverdeler) in ca. 3 uur gaar stoven. Jus proeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.