Ingrediënten

  1 groene paprika
  1 tomaat
  1 middelgrote ui
  2 teentjes knoflook
  10 tot 15 zwarte olijven
  ? 150 gr feta
  ? bosje verse koriander
  1 rood pepertje
  ? tl gemalen komijn
  ? tl gemalen korianderzaad
  ? tl paprikapoeder
  200 gr champignons
  2 el tomatenpuree
  ? 2 dl kippenbouillon
  2 el olijfolie
  zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Voor 2 personen.

Wrijf de champignons voorzichtig schoon, halveer ze en snij ze in plakjes. Ontvel de tomaat, snij in vieren. Verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snij in kleine reepjes.

Ontpit de olijven (met een kersenontpitter), halveer ze. Snij het pepertje overlangs door en verwijder de zaadjes (met zaad scherper). Hak het pepertje fijn.

Snipper de ui grof. Snij de knoflook in dunne plakjes. Halveer de paprika en verwijder zaad en zaadlijsten. De paprika kan zo nodig met een dunschiller worden ontveld. Snij er reepjes van.

Verdeel de feta in kleine blokjes en hak de koriander fijn.

Verhit de olie in de wok. Bak de gesnipperde ui, de helft van het pepertje en de knoflook glazig. Schep er het korianderzaad, de komijn en het paprikapoeder door, bak even mee.

Voeg de champignons toe en bak mee tot ze beginnen te kleuren. Schep er de paprikareepjes en de helft van de verse koriander door, bak even mee.

Temper de warmtebron. Voeg de tomatenpuree, de olijven, een deel van de feta en zoveel van de bouillon toe tot een dikke saus ontstaat. Laat de saus ? 5 minuten zachtjes koken.

Maak op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper en wat van de rest van het pepertje.

Voeg de rest van de feta en de reepjes tomaat toe en verwarm ze even mee. Garneer met de rest van de fijngehakte koriander.