Ingrediënten

  1 teentje knoflook
  50 gram boter
  75 gram magere spekblokjes
  2 eetlepels bloem
  zout en peper
  600 gram varkenslapjes
  250 gram tomaten
  1 groene paprika
  1 rode paprika
  2 uien
  1 eetlepel paprikapoeder
  1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  1 dl rode wijn

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Pel en snipper de uien en snij de paprika in kleine stukjes. Ontvel de tomaten, snij het vlees in stukjes en bestrooi het met zout, peper en bloem. Bak de spekblokjes in een braadpan tot ze knapperig bruin zijn. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de boter aan het bakvet toe en verhit dit tot de schuim wegtrekt.
Bak het vlees al omscheppend in ca. 5 minuten bruin. Pers het teentje knoflook erboven uit. Schep de ui en paprika erdoor en bak ze 3 minuten mee. Roer de paprikapoeder erdoor en bak alles nog ca. 1 minuut. Schep de tomaten en tomatenpuree, de wijn en de spekblokjes door het groente-vleesmengsel. Roer er nog ca. 1 dl water door en stoof de goulash met deksel schuin op de pan in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar.