Ingrediënten

  4 zeer grote uien
  250 gram gehakt, half om half
  1/2 groene of rode paprika, fijngehakt
  1 teen knoflook, fijngehakt
  olijfolie
  een handjevol gekookte rijst
  4 eetlepels parmezaanse kaas
  beetje paneermeel
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Breng een pan met water en zout aan de kook. Pel de uien en snijd er aan de bovenkant (daar waar niet de worteltjes zaten) een kapje af. Kook ze 15 minuten. Zet ze een poosje in koud water zodat je ze kunt aanpakken en hol ze uit. Maak de schil niet dunner dan een halve centimeter.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak wat je uit de ui hebt gehaald grof. Bak met het gehakt, de paprika en de knoflook in een drup olie tot het gehakt rul is en zijn rauwe kleur heeft verloren. Draai het vuur uit, meng er de rijst en kaas door en breng op smaak met zout en peper.
Vul er de uien mee. Zet ze in een ovenschaal en bestrooi de toppen met paneermeel. Bak ze een kwartier.