Ingrediënten

  1 spitskool
  2 eetlepels olie
  1 ui, fijngesnipperd
  1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  1 theelepel kerriepoeder
  1 theelepel gemberpoeder
  1 ei
  500 gram gehakt

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Benodigdheden: ovenschaal, cocktailprikkers. Haal 12 bladeren van de kool en was ze. Snij de rest van de kool in snippers en was ze. Breng een grote pan water aan de kook en leg de koolbladeren er een voor een 1 minuut in. Laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de koolsnippers, het kerrie- en gemberpoeder erbij en bak dit al omscheppend op hoog vuur 2 minuten mee. Laat iets afkoelen. Kneed het koolmengsel, het ei en een theelepel zout door het gehakt. Vorm 12 gehaktballen. Vouw de koolbladeren om de gehaktballen en zet ze vast met cocktailprikkers. Leg de koolrolletjes in de ingevette ovenschaal en laat ze 30-40 minuten garen in de oven. Lekker met rijst. Tip: roer wat ketjap door het vrijgekomen vocht van de koolrolletjes. Lekker als saus bij de rijst.