Ingrediënten

  200 ml runderbouillon (van tablet)
  1 zakje pijnboompitten (65 gram)
  1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  4 runderbraadworsten
  5 eetlepels olijfolie
  1 ui, gesnipperd
  2 courgettes
  1 kg vastkokende aardappels
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: ovenschaal ca 20 x 30 cm, ingevet.

Oven voorverwarmen op 200 graden. Courgettes halveren en met theelepel uithollen tot 1 cm van buitenkant. Vruchtvlees klein snijden en met ui in 1 eetlepel olie 3 minuten zacht bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Vel van braadworsten verwijderen. Courgettemengsel en helft van tomatenpuree door worst mengen. Courgettes vullen met vleesmengsel en naast elkaar in een ingevette ovenschaal leggen. Pijnbommpitten erover verdelen. Rest van tomatenpuree door bouillon roeren en bouillon in ovenschaal schenken.
In midden van oven courgettes in 25-30 minuten bruin en gaar laten worden.
Aardappels schillen, in plakken van 2 cm dik snijden en dan halveren. In koekenpan rest van olie verhitten. Aardappelrepen erdoor scheppen en afgedekt in 7 minuten gaar bakken, af en toe omscheppen. Deksel verwijderen en aardappelrepen in nog 3 minuten goudbruin laten worden. Zout en peper erover strooien. Courgettes op vier borden zetten. Aardappelrepen erbij serveren.