Ingrediënten

  1 kg staartstuk van het rund, opgebonden
  olie of boter
  1 plak kalfsschenkel
  50 gram buikspek, in blokjes
  1 dl witte wijn
  1 dl runderfond
  1 borrelglaasje sterke drank
  1 volle theelepel suiker
  bouquet garnie van tijm, laurier, peterselie
  2 tenen knoflook, geplet
  20 a 25 kleine uitjes, gepeld
  zout

Bereidingswijze

Voor 6 personen.
Zet de oven aan 160 graden. Braad in een braadpan het vlees aan alle kanten aan. Voeg de spek en de kalfsschenkel erbij en alle ingredienten behalve de uitjes. Sluit de pan en zet hem in de oven. Draai na een half uur de temperatuur terug naar 120 graden en reken totaal 4 uur voor het garen.
Voeg het laatste uur de uitjes toe.
De saus kan eventueel op het eind (na het eruit nemen van het vlees) gebonden worden met wat maizena. Laat hem daarna nog een minuutje doorkoken.
Serveer het vlees in dikke plakken.