Ingrediënten

  2 kalfsoesters (op kamertemperatuur)
  1/2 pot vleesfond (a 380 ml)
  aluminiumfolie
  125 ml slagroom
  zout en peper
  2 eetlepels cognac

Bereidingswijze

Voor 2 personen.
In pan slagroom en fond aan de kook brengen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Vuur zeer laag zetten (eventueel pan op vlamverdeler) zodat vocht net onder het kookpunt blijft (= pocheren). Kalfsoesters in de pan leggen (zorg dat het vlees ondergedompeld blijft) en in 6-8 mninuten gaar laten worden. Halverwege omkeren.
Vlees uit vocht nemen, in aluminiumfolie wikkelen en laten rusten. Cognac door pocheervocht roeren. Saus op hoog vuur 15 minuten inkoken. Saus over twee warme borden verdelen. Vlees met een scherp mes schuin in plakken snijden op saus leggen en bestrooien met peper en zout.
Lekker met verse tagliatelle en roergebakken spinazie.