Ingrediënten

  1 kilo half- om- halfgehakt
  2 uien, gepeld
  100 ml melk
  3 sneden witbrood, ontkorst
  6 eieren
  100 gram katenspek in plakken
  2 eetlepels mosterd
  2 eetlepels mosterdzaad
  15 gram platte peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

Voor 6 personen.
Benodigdheden: lage ovenschaal, ingevet

Kook 4 eieren in 8 minuten hard en pel ze. Verwarm de oven voor op 200 graden. Week het brood in de melk. Rasp de uien op een grove rasp. Knijp het brood uit.

Meng het gehakt met het geweekte brood, 2 ongekookte eieren, de gerapste ui, de peterselie, het mosterdzaad en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper.

Vorm van het gehakt een grote ovale lap. Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm. Druk goed aan. Bekleed het gehaktbrood met plakjes katenspek en doe het over in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood in 1 uur gaar. Giet het overtollige vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 minuten in de ovenschaal rusten.

Het gehaktbrood kan koud of warm geserveerd worden.