Ingrediënten

  3 witte boterhammen , ontkorst en verkruimeld
  1 1/2 kg half-om-halfgehakt
  1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt
  1 eetlepel worcestershire-sauce
  3 eieren
  1 courgette, in kleine blokjes
  2 eetlepels olie
  2 uien , gesnipperd
  200 g plakjes bacon
  200 ml mayonaise
  3 bosuitjes , in dunne ringen
  6 eetlepels grove mosterd

Bereidingswijze

Voor 6 tot 8 personen.
Oven voorverwarmen op 175 ?C. In koekenpan ui in olie fruiten. Courgette toevoegen en ca. 5 min. op matig vuur meebakken, regelmatig omscheppen. In schaal eieren loskloppen met worcestershiresaus en peterselie. Gehakt, courgette en broodkruim erdoor mengen. Pittig op smaak brengen met peper en 2 tl zout. Bakplaat invetten. Op bakplaat met natte handen bolle staaf van gehaktmassa vormen. Plakjes bacon kruislings over gehakt leggen. Gehaktbrood in midden van oven in ca. 1 uur en 15 min. gaarbraden. Intussen mayonaise mengen met mosterd en bosuitjes en op smaak brengen met zout en peper. Gehaktbrood warm of koud in plakken snijden en serveren met mosterdmayonaise.