Ingrediënten

  3 bolletjes mozzarella
  1 bosje peterselie
  1 teentje knoflook
  500 gram champignons
  1 kleine ui
  zout en peper
  4 eetlepels olijfolie
  750 gram varkenshaas
  boter

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de varkenshaas in 12 gelijke plakken en druk deze met de hand iets plat. Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan en braad de varkensoesters circa 4 minuten aan. Keer ze daarbij een keer om. Neem ze uit de pan en strooi er wat zout en peper over.
Snipper de ui. Verhit 1 eetlepel olijfolie en laat de ui op laag vuur glazig fruiten. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Laat deze kort met de ui meefruiten. Pers de knoflook erbij. Laat zo lang bakken tot vrijwel al het vocht is verdampt.
Hak de peterselie fijn en schep het door het champignonmengsel, breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de mozzarella in 12 plakjes. Bestrijk een ovenschotel met wat boter en schep er het champignonmengsel in. Verdeel de varkensoesters erover en leg op ieder stukje vlees een plakje mozzarella. Bestrooi met wat peper en bedruppel met de resterende olijfolie. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas is gesmolten.