Ingrediënten
1 pak gezeefde tomaten a 4 dl
2 eetlepels fijngesneden basilicum
500 gram rijpe tomaten, ontveld en in stukjes
1-2 eetlepels bloem
750 gram aubergines, in plakken van 1 cm
250 gram mozzarella, in blokjes
100 gram geraspte parmezaanse kaas
evt. 1/2 theelepel suiker
1-2 theelepels gedroogde oregano
1 dl droge witte wijn
zout en peper
1 teentje knoflook, geperst
1 kleine ui, fijngesneden
6 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Voor 4 personen (als bijgerecht voor 6 personen)
Benodigdheden: ovenschaal, ingevet.
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de ui, knoflook en oregano 3-4 minuten op zacht vuur. Schenk de wijn erbij en verwarm het mengsel tot de wijn helemaal verdampt is. Voeg de gezeegde tomaten, (suiker), zout, peper en basilicum toe en laat het mengsel inkoken tot een dikke saus. Roer de verse tomaten erdoor. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestuif de plakken aubergine licht met bloem en bak ze in 4-5 minuten in 5 eetlepels olie. Keer de plakken halverwege en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de plakken aubergine met zout en peper. Leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal en schenk de saus erover.
Strooi de blokjes mozzarella en de parmezaanse kaas erover en bak de aubergine 25-30 minuten in het midden van de oven tot de kaaslaag is gegratineerd.
Recente reacties