Ingrediënten

  zout en peper
  1 – 1 1/2 kg witte asperges, geschild
  10 -12 plakken gekookte ham
  25 gram boter
  20 gram bloem
  1 1/2 dl slagroom
  1 eidooier
  50 gram geraspte jonge kaas
  2 -3 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: grote ovenschaal, ingevet.

Breng ruim water met zout aan de kook, leg de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Neem nu de pan direct van het vuur en laat de asperges 15-20 minuten afgedekt in het hete water liggen. Neem de asperges uit de pan en kook het kookvocht in tot ongeveer 4 dl. Rol in elke plak ham 2-4 asperges.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de rolletjes in de ovenschaal.
Smelt de boter, roer de bloem erdoor en bak dit ongeveer 3 minuten op zacht vuur. Voeg het ingekookte aspergevocht toe en roer tot een gladde saus. Laat de saus op zacht vuur zo’n 5 minuten koken.
Roer er de slagroom, eidooier, zout en peper door en schenk de saus direct over de aspergerolletjes. Strooi de kaas erover. Gratineer de rolletjes 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met peterselie.