Ingrediënten

  2 platte stukken extra belegen Goudse kaas (elk ca 200 gram)
  1 ei
  1/2 theelepel gedroogde tijm
  1 bakje pecannoten (80 gram)
  2 eetlepels paneermeel
  25 gram boter

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Kaasplakken halveren en korst eraf snijden. In diep bord ei loskloppen met tijm en mespunt peper. Pecannoten in keukenpapier wrijven om wat zout te verwijderen. Noten (in keukenmachine) fijnhakken en op plat bord met paneermeel mengen. Kaasplakken door ei wentelen en vervolgens rondom stevig in notenmengsel drukken, zodat kaasplak er geheel mee bedekt is.
In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en kaasplakken 5 minuten bakken. Kaas voorzichtig met twee spatels keren en nog 5 minuten bakken. Kaasplakken uit pan op vier warme borden laten glijden.

Lekker met gepofte aardappels en een salade met peultjes.

In plaats van pecannoten kunnen ook walnoten, hazelnoten of gemengde noten gebruikt worden voor het knapperige korstje rond de kaas.