Ingrediënten

  8 eieren
  1 bolletje verse buffelmozzarella, in dunne plakken
  50 gram parmezaanse kaas, gerasp
  1/2 bosje basilicum, in reepjes
  grof zeezout
  grof gemalen witte peper
  flinke klont roomboter

Bereidingswijze

Voor 4 tot 6 personen.

Klop de eieren met een garde schuimig. Roer er de parmezaan, basilicum, zout en peper door. Meng goed. Verhit de boter in een koekenpan mmet een dikke bodem tot deze begint te schuimen. Giet de helft van het eimengsel erbij. Leg als het licht gaat stollen, de plakken mozzarella erop. Giet de rest van het eimengsel erover. Bak de frittata op heel laag vuur in ca. 15 minuten gaar; alleen het bovenste laagje moet nog vochtig zijn.

Verwarm de grill op de hoogste stand, zet de frittata er ca 60 seconden onder tot ook de bovenkant goudbruin is. Maak de randen van los met een mes of spatel. Laat op een bord glijden, snij in 6 a 8 punten en serveer met knapperig brood en een salade van rode en groene tomaten met olijven en verse bladpeterselie.