Ingrediënten

  1 pot vleesfond (380 ml)
  2 1/2 dl rode wijn
  1 theelepel vloeibare honing
  1 dl rode port
  4 entrecotes
  125 gram boter
  zout en peper
  2 kleine uien
  5 takjes peterselie

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: staafmixer

In hoge steelpan 1 theelepel boter en honing in ca. 1 minuut zacht verwarmen. Port erbij schenken en door elkaar roeren. Wijn en fond erbij schenken en op hoog vuur ca. 20 minuten tot ca 2 dl inkoken.
Intussen ui pellen en fijnsnipperen. Peterselie boven kommetje fijnknippen. In pan 1 eetlepel boter verhitten en sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Van vuur af peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
In koekenpan 50 gram boter verhitten. Entrecotes bestrooien met peper en in ca. 5 a 7 minuten rose bakken, halverwege keren. Rest van boter in stukjes snijden. Van vuur af boter met staafmixer of garde door saus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Saus over vier borden verdelen. Entrecote in het midden leggen en op elke entrecote 1 eetlepel ui-peterseliemengsel scheppen. Glad over de entrecote strijken.