Ingrediënten

  150 ml melk
  1 pot appelcompote met stukjes appel (360 g)
  1 1/2 kilo kruimige aardappels
  1/2 zakje verse bieslook (a 25 g)
  2 goudrenetten (appels)
  4 eetlepels bloemenhoning
  2 theelepels Franse mosterd
  2 pakjes dikke plakken schouderham (a 2 plakken)

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Oven voorverwarmen op 200 ?C of gasovenstand 4. Honing mengen met mosterd. Ham op aluminiumfolie leggen en dik besmeren met honingmengsel. Hampakketjes dichtvouwen. Pakketjes ca. 10 minuten in hete oven leggen. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden.
Aardappels koken, afgieten en met melk tot puree stampen. Stukjes appel en appelcompote door hete puree scheppen en enkele minuten door en door verwarmen. Bieslook fijnknippen. Hete bliksem op smaak brengen met zout en peper. Bieslook over stamppot strooien. Serveren met hampakketjes.