Ingrediënten

  2 rode uien
  250 g pompoen
  1/2 eetlepel gedroogde oregano
  4 eetlepels olijfolie extra vierge
  (zee)zout
  zwarte peper
  150 g couscous (Lassie)
  1/2 zakje verse bieslook
  3 takjes munt
  1 teentje knoflook
  theelepel pittige paprikapoeder

Bereidingswijze

Voor twee personen:
Grill voorverwarmen. Uien pellen en in dunne plakjes snijden. Pompoen in plakken snijden en schillen. Plakken in grove stukken snijden. In bakblik of lage ovenschaal ui, pompoen, oregano en 3 eetlepels olie mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bakblik ca. 15 cm onder hete grill schuiven en groenten in ca. 15 minuten beetgaar en bruin roosteren, regelmatig omscheppen. In kom couscous in 225 ml kokend water ca. 5 minuten laten wellen. Bieslook en muntblaadjes fijn knippen. In wok rest van olie verhitten. Paprikapoeder erdoor roeren en couscous erdoor scheppen. Couscous ca. 2-3 minuten al omscheppend verwarmen tot couscous rul is. Helft van kruiden erdoor scheppen. In twee diepe borden couscous scheppen. Pompoen en uien met vocht erover verdelen. Rest van kruiden erover strooien.