Ingrediënten

  2 eieren, losgeklopt
  4 kalfsoesters, a 150 gram en niet te dun
  80 gram Gruyere of belegen boeren Goudse
  4 plakken achterham
  4 satestokjes
  veel broodkruim (of paneermeel)
  dikke klont boter
  scheut olie

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Snij de kalfsoesters in als een portemonnee (of vraag aan de slager). Na het insnijden de kalfsoesters platslaan.
Snij de kaas in plakken, pak een plak kaas in een plak ham en stop dit in het vlees. Sluit de opening met een satestokje. Bestrooi het vlees met zout en peper en laat 10 minuten staan.
Droog het vlees af. Haal het vlees eerst door het losgeklopte ei en daarna door het broodkruim. Druk goed aan en zorg ervoor dat de opening goed gepaneerd is. Voor een mooie korst haal je de cordon bleus nog een keer door het ei en het broodkruim.

Verhit boter en olie in een koekenpan. Bak de cordon bleus eerst op halfhoog vuur, dan lager vuur in een minuut of 7 tot ze bruin zijn. Als ergens kaas begint uit te lopen zijn ze klaar.