Ingrediënten

  zout en peper
  1 glaasje cognac
  1 dl sherry
  500 gram chateaubriand (ossenhaas)
  50 gram roomboter
  2 dl slagroom
  tijm

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Leg de chateaubriand in een schaal. Giet de sherry en cognac erover. Zet dit 3 uur afgedekt in de koelkast om te marineren. Dep het vlees droog en bestrooi het met zout en peper.
Doe de boter in een koekenpan en bak de chateaubriand snel aan alle kanten bruin als de boter heet is. Bak het vlees daarn op een lager vuur nog ongeveer 7 minuten aan beide kanten.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
Blus het braadvocht af met de marinade. Roer het aanbaksel los en kook in tot de helft. Voeg de slagroom erbij en breng de saus op smaak met zout en peper.
Laat het geheel nog even koken. Snij de chateaubriand in plakken, strooi er wat tijm over en serveer het om een mooi schaal.