Ingrediënten

  1 teentje knoflook
  3 eetlepels peterselie
  1 liter bruine bonen
  4 dl rode wijn
  200 gram mager spek
  100 gram knoflookworst
  100 gram ham
  1 paprika
  1 grote ui
  1 kleine courgette
  peper en zout

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: magnetron, magnetronfolie, een grote ovenvaste schaal en keukenpapier.

Dit gerecht houdt het midden tussen een stoofschotel en een dikke soep. De bruine bonen eventueel in een zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. De spekblokjes in een ovenvaste schaal afgedekt met keukenpapier in 8 tot 10 minuten op vol vermogen in de magnetron uitbakken. Halverwege het uitgelopen vet afschenken en het spek losroeren. Intussen de ui en de knofook pellen en fijnsnipperen. Het zaad en de zaadlijsten van de paprika verwijderen, het vruchtvlees in blokjes snijden. De ui en knoflook door het uitgebakken spek scheppen en onafgedekt in 3 tot 4 minuten op vol vermogen glazig fruiten. De blokjes paprik en courgette toevoegen en alles afgedekt 5 tot 7 minuten op vol vermogen verwarmen. De bruine bonen met de blokjes knoflookworst en ham en rode wijn erdoor scheppen en naar smaak zout en peper erdoor roeren. De schotel afgedekt in 18 tot 20 minuten door en door warm laten worden. Vlak voor het opdienen bestrooien met peterselie.
Lekker met verst bruin stokbrood.