Ingrediënten

  rucola
  stukje Parmezaanse kaas
  1 biefstuk van ca. 600 gram
  olijfolie
  citroensap

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Haal het vlees 45 minuten voor het braden uit de koelkast en zout het alvast. Schaaf met een kaasschaaf krullen van de kaas en bewaar ze. Droog het vlees af en rooster het op een zeer hete barbeque. Het moet goed rood blijven. De roostertijd hangt af van je voorkeur en de dikte van het vlees. Reken voor een 4 cm dik stuk op 8 minuten per kant om het rood te houden, 10 minuten voor iets gaarder.
Bestrooi het vlees met zout en peper en laat het vijf minuten rusten op een plank afgedekt met aluminiumfolie.
Verwarm een schaal in de oven. Snij het vlees in plakken van zeker een centimeter dik, schik het op de schaal en verdeel de rucola erover. Besprenkel met wat citroensap en olijfolie. Verdeel de krullen kaas erover.