Ingrediënten

  scheutje olie
  2 tenen knoflook, geperst
  scheutje lichte sojasaus
  4 biefstukken van 125 gram per stuk
  1 dl slagroom
  1/2 glas droge witte wijn
  4 eetlepels boter
  1 chilipeper, zonder zaadjes, gehakt
  2 cm verse gember, gehakt
  2 tenen knoflook, gehakt
  400 gram zuurkool

Bereidingswijze

Voor 4 personen Spoel de zuurkool in een vergiet iets af onder de kraan en laat goed uitlekken. Bak de gehakte knoflook, gember en chilipeper in de helft van de boter zachtjes tot de knoflook kleurt. Voeg zuurkool, wijn en room toe plus wat zout. Laat onder een deksel ongeveer een half uur smoren. Wrijf de biefstukken in met sojasaus en de geperste knoflook en laat dit op kamertemperatuur intrekken. Verhit de resterende boter met wat olie in een koekenpan, droog de biefstukken af en bak ze. Serveer de biefstuk met de zuurkool.