Ingrediënten

  1 bekertje creme fraîche
  1 dl gezeefde tomaten
  1 zakje Stroganoffsaus
  50 gram boter
  2 bakjes champignons
  500 gram bieflappen
  1 rode paprika
  2 uien
  zout en peper

Bereidingswijze

Extra nodig: aluminiumfolie
Voor 4 personen.

Ui pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Champignons in plakjes snijden. Bieflappen in blokjes snijden. In een braadpan 25 gram boter verhitten en het vlees in ongeveer 3 minuten rondom bruin bakken. Vlees met vocht in een diep bord scheppen en afdekken met aluminiumfolie.

In dezelfde pan rest van de boter verhitten. Ui en paprika ongeveer 2 minuten bakken, champignons toevoegen en nog 3 minuten meebakken.
Stroganoffsauspoeder door gezeefde tomaten roeren en het mengsel bij het champignonmengsel voegen. Creme fraîche erdoor roeren. Vlees met vocht erdoor scheppen. Door en door heet laten worden. Op smaak brengen met peper en zout.

Lekker met stokbrood of gebakken aardappelen.