Ingrediënten

  3 uien
  3 teentjes knoflook
  2 cm verse gemberwortel
  1 rode peper
  1 kg rib- of sucadelappen
  1/2 theelepel gemalen komijn
  1 eetlepel gemalen korianderzaad
  1 theelepel chilipoeder
  1 theelepel kerriepoeder
  1 theelepel paprikapoeder
  3 eetlepels zonnebloemolie
  1 kaneelstokje
  3 eetlepels balsamicoazijn
  1 1/2 dl runderbouillon (van een tablet)
  2 eetlepels gembersiroop
  peper en zout

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Pel en snij de uien in ringen. Pel de knoflook. Schil en rasp de gember fijn. Maak de peper schoon en snij hem in ringetjes. Snij het vlees in grote dobbelstenen. Meng de komijn met de koriander, chilipoeder, kerriepoeder en paprikapoeder door elkaar.
Verhit de olie inm een braadpan en bak het vlees al omscheppend mooi bruin. Schep het uit de pan. Fruit de ui met de uitgeperste knoflook, de gember en de rode peper 3 minuten in het bakvet. Voeg het kaneelstokje, het specerijenmengsel en het vlees toe en schep alles goed om. Voeg de azijn, de bouillon, de gembersiroop en peper en zout naar smaak toe en breng alles aan de kook.
Stoof het vlees in 1 1/2 – 2 uur gaar. Haal voor het serveren het kaneelstokje uit de pan.

Tip: lekker met witte rijst en komkommersalade.