Ingrediënten

  3 eetlepels paneermeel
  1 bosje basilicum
  1 bosje peterselie
  600 gram aubergine
  1 snufje suiker
  zout en versgemalen witte peper
  320 ml olijfolie
  1 ui
  3 teentjes knoflook
  1 kg rijpe tomaten
  4 eetlepels pecorino (harde, Italiaanse schapenkaas)
  150 gram mozzarella

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
De tomaten kruislings insnijden, met heet water overgieten en ontvellen. De zaadjes verwijderen en de tomaat in blokjes snijden. De ui en 2 teentjes knoflook pellen en fijnhakken. Het derde teentje knoflook persen.
250 ml olie, de tomaten, de ui en de geperste knoflook in een pan doen. Zout, peper en suiker toevoegen en een half uur laten smoren. De aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm dik snijden. De kruiden fijnhakken.
1 eetlepel olie verwarmen, daarin de paneermeel roosteren. De kruiden, de fijngehakte knoflook en de pecorino erdoor roeren. 2 eetlepels olijfolie toevoegen en met peper en zout op smaak brengen. De mozzarella in dunne plakjes snijden. De plakken aubergine met de kruidenpasta bestrijken, met een plakje mozzarella beleggen, oprollen en met een houten prikker vaststeken.
De rest van de oliev verwarmen en de auberginerolletjes daarin rondom krokant bakken.
De rolletjes met peper bestrooien en met de tomatensaus serveren.