Ingrediënten
2 eetlepels droge vermouth
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 theelepel paprikapoeder
1 teentje knoflook, fijngesneden
100 gram cabmeat, fijngesneden (Deepblue)
1 vleestomaat, ontveld, zaad verwijderd en in stukjes.
8 champignons, fijngesneden
2 sjalotjes, fijngesneden
2 (niet te grote) aubergines
2 eetlepels cognac
citroensap
2 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas
3 eetlepels paneermeel
4 eetlepels slagroom
versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Halveer de aubergines en hol het vruchtvlees uit de aubergines. Snij het vruchtvlees van de aubergines in blokjes en besprenkel het vruchtvlees met wat citroensap.
Fruit in een ruime pan de sjalotjes met de knoflook, de champignons en blokjes vruchtvlees aan. Voeg dan de tomaatblokjes, peterselie en het krabvlees toe en laat dit even meebakken. Flambeer dit nu met de cognac en blus dit af met de vermouth en de room. Kruid dit nu met peper, zout en paprikapoeder. Voeg dan de paneermeel toe en laat dit even binden. Plaats dan de aubergine-helften op een bakplaat en vul de helften met het mengsel. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak het in 10 minuten goudbruin af in de oven op 200 graden.
Recente reacties