Ingrediënten

  1 zakje rucola (30 gram) fijngeknipt
  6 eetlepels melk
  1 kg witte asperges
  300 gram zachte geitenkaas
  bakpapier
  bloem om te bestuiven
  1 zakje hazelnoten (85 gram)
  6 plakjes roomboterbladerdeeg
  1 theelepel honing
  2 eierdooiers

Bereidingswijze

Asperges koken en uit laten lekken. In kom geitenkaas losroeren met 4 eetlepels melk, 1 eierdooier en honing. Rucola erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Bladerdeeg ontdooien. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg opstapelen en uitrollen tot langwerpige lap, rand iets dikker laten. Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen en bestrijken met geitenkaasmengsel, rand vrijhouden. Asperges over deeg verdelen.
Andere eierdooier loskloppen met rest van de melk. Aspergetaart hiermee bestrijken. In oven taart in ca. 30 minuten goudbruin bakken. Hazelnoten grof hakken en kort roosteren in droge koekenpan. Op bord laten afkoelen.
Aspergetaart uit oven nemen en bestrooien met hazelnoten. In stukken snijden en warm of koud serveren.