Ingrediënten
1 schaaltjes varkensreepjes (400 gram)
150 ml melk
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 bekertje zure room (125 ml)
2 teentjes knoflook
1 zak gesneden andijvie (400 gram)
1 1/2 kilo kruimige aardappels
4 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Aardappels schillen, in vier stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen vlees met zout en peper bestrooien. In koekenpan olie verhitten en vlees in ca. 4 minuten rondom bruin bakken. Knoflook pellen er boven het vlees uitpersen. Tomatenpuree en 2 dl. water toevoegen en vlees onafgedekt ca. 15 minuten stoven.
Aardappels afgieten en fijnstampen met melk. Rauwe andijvie en zure room erdoor mengen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met varkensvlees en saus.
Recente reacties