Ingrediënten

  peper
  500 gram panklare andijvie
  1 bekertje zure room (125 ml)
  zout
  2 uien
  8 gewelde abrikozen
  2 eetlepels boter
  knoflooksaus
  1 1/2 kilo kruimige aardappels
  400 gram shoarmareepjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen ui pellen en in ringen snijden. Abrikozen in reepjes snijden. In wok of grote braadpan boter verhitten. Shoarmareepjes met ui al omscheppend in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken. Abrikozen toevoegen en nog ca. 1 minuut verwarmen. Aardappels afgieten, deel van kookvocht opvangen. Aardappels in pan met zure room en eventueel wat kookvocht tot smeu?ge puree stampen.
Andijvie en shoarmamengsel erdoor mengen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en nog ca. 2 minuten verwarmen. Knoflooksaus er apart bij serveren.