Ingrediënten

  potje keukentamarinde
  ketjap manis (of andere zoete sojasaus)
  peper, zout en knoflook (vers en poeder)
  stukje trassie
  paar kruidnagels
  paar stukjes laos
  1 of 2 kippen
  indische laurier
  water
  olie

Bereidingswijze

Maak een marinade van paar theelepels keukentamarinde, wat ketjap, peper, zout en knoflookpoeder.

Snijd de kip in kleine stukken (omvang: borst en poot in 2 stukken) en verwijder het vel. smeer de stukken in met de marinade en laat het (liefst een hele nacht) intrekken.

Doe wat olie in de pan en verkruimel een stukje trassie. Voeg wat geperste knoflook toe. Verwarm alles langzaam op tot de trassie opgelost is.

Voeg de de kipdelen toe en braad ze een tijdje aan alle kanten (restje marinade gewoon toevoegen). Kook intussen ook het water.

Doe in een andere pan een paar lepels keukentamarinde, sojasaus, indische laurier, kruidnagels, laos en verwarm alles aan tot een verwarmde pasta.

Doe de aangebraden kip in de andere pan en voeg kokend water en nog wat meer ketjap toe totdat de kip ongeveer onder de jus staat. Eventueel nog peper, zout en knoflook naar smaak toevoegen.
Laat nog een uurtje op laag vuur doorpruttelen.

Eet er witte of gele rijst bij met een groentegerecht.