Ingrediënten

  gemengde sla
  1 eetlepel azijn
  1/2 kuipje cuisine knoflook & fijne kruiden
  5 eieren
  120 gram zwarte olijven, in plakjes
  1 zak aardappelschijfjes, 450 gram
  145 gram salami, in plakjes
  6 eetlepels olie
  1 ui
  1 ciabatta

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Pel de ui en snipper hem. Snij de salami in reepjes. Verwarm in een koekenpan de helft van de olie en bak de ui en de aardappelen 4 minuten. Schep af en toe om. Schep de salami en het grootste deel van de olijven erdoor en verdeel het mengsel in de pan. Eieren met boursin, zout en peper loskloppen en over het aardappelmengsel verdelen. De tortilla 10 minuten zacht bakken tot de bovenkant bijna droog is. Met behulp van een deksel de tortilla in de pan keren en de onderkant bruin bakken. Van de rest van de olie, azijn, peper en zout een dressing kloppen en over de sla verdelen. Snij de tortilla in punten en garneer met de rest van de olijfplakjes. Serveer met de ciabatta en sla.