Ingrediënten

  zout
  250 gram gerookte zalmsnippers
  1 ei
  2 dl slagroom
  cayennepeper
  400 gram gepelde garnalen
  1 bosje dille
  1 citroen
  zout
  50 gram (Pandan) rijst

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: keukenmachine.

Kook de rijst in 10 minuten gaar. Scheid de dooier van het eiwit. Pureer de zalm samen met het eiwit en de slagroom 15 seconden in de keukenmachine totdat er een homogene massa ontstaat. Breng op smaak met zout en cayennepeper.

Snij de garnalen fijn en meng ze met de zalm. Draai van de garnalen-zalmmassa 30 balletjes ter grote van een pingpongbal.

Meng de rijst met de fijngesneden dille (hou wat takjes over voor de garnering). Rol hier de balletjes één voor één door totdat er een gelijkmatige truffelvorm ontstaat.

Laat de garnalentruffels in de koelkast opstijven. Serveren met dille en schijfjes citroen.