Ingrediënten
2 eetlepels tomatenketchup
200 gram gerookte zalm
1/2 visbouillontablet
4 blaadjes witte gelatine
250 ml slagroom
1/2 zakje verse bieslook (a 25 gram), fijngeknipt
Bereidingswijze
Voor 6 personen.
Benodigdheden: ingevette (vis)vorm met inhoud van 750 ml, keukenmachine, plasticfolie.
Gelatine 5 minuten weken in koud water. In pan 100 ml water met bouillontablet aan de kook brengen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in de bouillon oplossen.
In keukenmachine zalm met ketchup tot glad mengsel pureren. Bouillon erdoor roeren. In kom slagroom bijna stijf kloppen. Slagroom luchtig door zalmmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Zalmmengsel overdoen in vorm, gladstrijken en afdekken met plasticfolie. Mousse in koelkast in 4 uur laten opstijven.
Vorm even in heet water dompelen. Platte schaal op vorm leggen. Samen keren en zalmmousse uit vorm laten glijden. Garneren met bieslook.
Recente reacties