Ingrediënten

  Wat radijsjes en komkommer
  Ingemaakte gember
  Kikkoman soyasaus (AH)
  225 gram zalmfilet
  Eetstokjes
  Mooie japanse of chinese bordjes en kommetjes

Bereidingswijze

Snijd met een vlijmscherp fileermes plakjes van de zalm van ongeveer 3 x 5 cm en een 1/2 cm dik.
Verdeel het over de bordjes en maak van de radijs en komkommer een mooi uitziende garnering en leg die om de zalmplakjes heen. Leg ook wat stukjes gember op de bordjes.
Doe in de kommtjes een scheutje soyasaus en zet die erbij.

Pak met de stokjes, en als je dat niet lukt dan met een klein vorkje, een stukje zalm en haal die even door de soyasaus.
Eet dit op en neem evt. een hapje gember.
Dit is een lekkere afwisseling.

Uiteraard is Sake de drank hierbij maar een goede Riesling is ook niet verkeerd.