Ingrediënten

  150 gram frambozen
  3 blaadjes gelatine
  125 gram mascarpone
  200 gram witte chocolade (van goede kwaliteit)
  4 eetlepels rum
  1 vanillestokje, gesplitst
  4 eieren, gesplitst
  175 ml slagroom

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Verwarm de frambozen in een steelpannetje tot het fruit zacht is. Pureer in de keukenmachine. Week de gelatine in koud water er roer door de warme frambozenpuree. Laat enigszins afkoelen en roer dan de mascarpone erdoor.
Breek de chocolade in stukjes en verwarm au-bain-marie in een grote schaal. Sla de eiwitten stijf in een brandschone kom. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en klop de eidooiers er een voor een doorheen. Schraap de kern uit het vanillestokje en roer samen met de rum door het chocolade-eimengsel.
Klop de slagroom stijf. Schep een paar lepels eiwit door het chocolademengsel en probeer het luchtig te houden. Spatel vervolgens overig eiwit en slagroom erdoor. Verdeel de helft van het mengsel over vier kommetjes. Schep de frambozenmousse erop en dek af met weer een laag chocolademousse. Laat minimaal 4 uur opstijven.