Ingrediënten

  2 eetlepels azijn
  1/2 theelepel kummelzaad
  1 theelepel suiker
  5 eetlepels olijfolie
  2 sjalotten
  200 gram munster (een roodbacteriekaas)
  1/2 citroen
  1 zure appel
  2 stronken witlof
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Pel en snipper de sjalotten. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit er de sjalotten in. Bestrooi ze met de suiker en laat karamelliseren. Voeg het kummelzaad toe en blus af met de azijn en 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Snij de onderkant van de witlof zodat de stronkjes in losse blaadjes uiteenvallen. Snij de blaadjes in dunne reepjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in dunne reepjes. Meng de appel met de witlof, 1 eetlepel olijfolieen het sap van de halve citroen. Breng op smaak met zout en peper. Snij de munster in dunne plakjes en verdeel hem over de borden. Bestrooi de kaas met peper. Maak een bolletje van de salade bovenop de kaas. Druppel de sjalottendressing over de borden.