Ingrediënten

  400 gram visfilet, diepvries
  winterpeen voor wortelsalade
  200 gram ontbijtspek (of bacon)
  diepe ovenschotel / stoofpot
  4 bananen
  peper
  2 uitjes
  25 gram margarine
  25 gram bloem
  250 gram geraspte pittige kaas
  400 gram rijst

Bereidingswijze

(voor 4 personen)
Laat de vis in een pan met water gaar smoren.
Ondertussen halveer je de bananen in de lengte en je snijdt ze doormidden. Bak ze snel goudbruin in een koekepan en leg ze apart. Bak het spek en de gesnipperde uitjes en leg dat ook apart.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak een bechamel-kaassaus: smelt de margarine zachtjes in een steelpannetje (niet bruin laten worden!), roer er de bloem doorheen. Zolang het nog niet de consistentie van nat zand heeft: nog wat bloem erbij. Dan beetje voor beetje visvocht erbij doen, terwijl je flink roert. Niet teveel tegelijk, dan krijg je gegarandeerd klonten. Vuur kan langzamerhand wat hoger. Stoppen met vocht toevoegen bij “soepdikte”. Nu een minuutje doorkoken.
Peper erbij, geen zout. Nu de geraspte kaas erdoor en zet je het vuur uit. (Met witte wijn, knoflook en misschien meer kaas had je nu trouwens kaasfondue)

Leg de helft van de geakken banaan op de bodem van een ingevette diepe ovenschaal. Daarbovenop de helft van de vis. Daaroverheen wat spek en uitjes. Herhaal dit voor de tweede laag.
Giet alle kaassaus eroverheen.
20-30 minuten laten pruttelen in de oven. Zonodig de oven wat lager.

Serveren met rijst en wortelsalade