Ingrediënten

  2 kg tuinbonen in de peul
  1 rode ui
  50 gram boter
  100 gram Zeeuws spek in plakken
  1/2 dl creme fraiche
  10 blaadjes basilicum, fijngesneden

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Dop de tuinbonen (1 keer, het grijze velletje blijft zitten). Pel de ui, snij hem in de lengte doormidden en snijd de helften in dunne plakjes. Bak ze op halfhoog vuur in de boter tot ze zacht zijn; een minuut of vijf. Voeg de tuinbonen toe, zout en 2 eetlepels water, sluit de pan en zet het vuur laag. Smoor ze in een kleine tien minuten. Bak ondertussen het Zeeuws spek knapperig in een koekenpan. Verkruimel het daarna. Meng de creme fraiche door de tuinbone en kook ze zonodig zonder deksel in tot de vocht sauzig is. Roer er de basilicum en wat peper door. Strooi het knapperige spek er pas op het laatst over.