Ingrediënten
50 ml sojasaus
1 ei
2 theelepels suiker
2 eetlepels lapsong souchong-thee
250 gram gemengde gezouten noten
400 gram verse tonijnfilet
2 eetlepels sesamolie
stukje verse gember van 2 cm, geschild en geraspt
30 ml rijstazijn
Bereidingswijze
Voor 8 personen.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits het ei en klop 1 eetlepel eiwit met suiker, thee en zout. Hak de noten grof en meng goed met het eiwitmengsel. Schep op de bakplaat en bak in 10 minuten droog, schep halverwege om. Haal de noten uit de oven, de nootjes worden knapperig zodra ze afkoelen.
Bestrijk de tonijn met wat sesamolie. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en schroei de tonijn snel rondom dicht, 20 seconden per kant.
Haal uit de pan, laat afkoelen en snij in mooie blokjes van 1 cm. Leg op een schaal en bestrooi met de noten.
Roer de gember los met azijn en sojasaus en serveer als dip bij de tonijnblokjes.
Recente reacties