Ingrediënten
800 gram rijpe tomaten
1 theelepel gemberpoeder
90 gram kristalsuiker
150 ml witte wijnazijn
300 gram zure appels
250 gram uien
mespunt cayennepeper
1/2 theelepel zout
1 kruidnagel
Bereidingswijze
Voor 4 personen. Breng een pan met water aan de kook. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten in stukken. Pel en snipper de uien. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appel in blokjes. Doe de tomaten, uien en de appels in een ruime pan. Doe daar de azijn, suiker, gemberpoeder en de kruidnagel bij. Voeg naar smaak zout en cayennepeper toe. Breng alles aan de kook en laat de chutney ongeveer drie kwartier zachtjes inkoken. De chutney is voldoende ingekookt als er bij geen vocht meer op de lepel zit. Doe de chutney in schone potten en sluit ze af met een deksel. Draai de potten om en zet ze weg op een donkere plaats. Chutneys smaken het best als ze een paar weken de tijd hebben gekregen om te rijpen.
Recente reacties