Ingrediënten

  800 gram rijpe tomaten
  250 gram uien
  300 gram zure appels
  150 ml witte wijn-azijn
  90 gram kristalsuiker
  1 kruidnagel
  1 theelepel gemberpoeder
  1/2 theelepel zout
  mespuntje cayennepeper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Breng een pan met water aan de kook. Snij de tomaten kruislings in en dompel ze in het kokende water. Laat de tomaten schrikken onder koud water en pel ze. Verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten in stukken. Pel en snipper de uien. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in blokjes.

Doe de tomaten, de uien en de appels in een ruime pan. Voeg de azijn, de suiker, het gemberpoeder en de kruidnagel toe. Voeg naar smaak het zout en de cayennepeper toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de chutney in ca 50 minuten zachtjes inkoken. De chutney is voldoende ingekookt als er bijna geen vocht meer op de lepel zit.

Doe de chutney in schone potten en sluit ze af met een deksel. Draai de potten om en zet ze weg op een donkere plaats. Chutneys smaken het best als ze enkele weken de tijd hebben gekregen om te rijpen.

Serveer de chutney met getoast brood.